استانبول را همگان به عنوان پایتخت گردشگری ترکیه و در کنار آن پرجمعیت ترین شهر آن نیز میشناسند. دهه ها و قرنها تاریخ، اصالت و فرهنگ و تمدن باعث شده تعداد زیباترین و جادویی ترین مکان های دیدنی استانبول فراتر از تصور همه ی ما باشد که شاید در شمارش شما را خسته کند.
از همین رو تیم ما در سایت خانه انلاین نهایت سعی خود را میکند که این مکان های زیبا را در دسترس شما قرار دهد تا به راحتی به جاهای دلخواه خود سفر کنید.
این شهر رویایی سرشار از تاریخ، هنر و سرگرمی های جور واجور هست. که هرکدام به نحوی گردشگران از سراسر دنیا را حیرت زده میکنند.
البته شاید طبق سلیقه خاص بعضی از افراد دیدنی های این شهر برای برخی حیرت آور و برای برخی خسته کننده باشند.
این شهر عظیم جاذبه های متنوعی را برای ارائه به توریست های خود دارد. قلعه ها، مسجدها، پارک ها، بازارها و ساخت و ساز و … متعددی در این شهر وجود دارند که هرکدام در نوبت خود فریبنده و وسوسه برانگیز و جادویی اند.
شما بدون تردید دچار وسواس فکری خواهید شد که باید سراغ کدامیک از این ها بروید؟
کدام یک ار بناها حس تاریخ دوستی ما را برمی انگیزند و کدامشان حس آرامش و سرزندگی را به ما هدیه خواند داد؟
در این مقاله نگاهی به مهم ترین، محبوب ترین و شگفت انگیزترین مکان های دیدنی استانبول خواهیم انداخت. اگر قصد شما برای سفر به این شهر جدیست در ادامه با ما همراه باشد.
مسجد فاتح استانبول، مسجدی جای کلیسا
مسجد فاتح یا فاتیح، یکی از تاریخی ترین و در نوع خود منحصربه فردترین مساجد استانبول به شمار میرود. این مسجد قرن هاست گردشگران را با صدایی مهیب به سوی خود فرا میخواند.
پس از تخریب کامل کلیسای حواریون در اواخر سال 1460، این مسجد توسط محمد فاتح در محل این کلیسا بنا نهاده شد. نام معمار مشهور دوره ی عثمانی یعنی سینان الدین یوسف در این ساخت این بنا نیز خودنمایی میکند.
این معمار بزرگ این مسجد را به سبک معماری ترکی اسلامی در سال های 1462 تا 1470 و در طی 8 سال بنا نهاد.
فاتح سال ها محل برگزاری نمازهای جمعه و عمومی مردم این شهر بوده است. به این مسجد در سال 1766 بر اثر زلزله شدید آسیب جدی وارد شد، آثار این تخریب تا سال 1771 بر پیکره ی این مسجد مشهود بود که در این سال بلاخره بازسازی و مرمت شد.
این مسجد یکی از بارزه های برتر معماری زمان خود به حساب می آید پس حتما در استانبول بازدید از این بنا فراموش نشود.
کلیسای چورا، یادگار دوره بیزانس
اصلی ترین نشانه های تاریخی و گردشگری استانبول را میتوان کلیساها و مساجد دانست. یکی از این نشانه های تاریخی کشور ترکیه و به خصوص شهر استانبول کلیسای چورا نام دارد.
هرچند میتوان میگفت این کلیسا مورد بی مهری گردشگران واقع شده است ولی به نوبه ی خود یک پیر کاربلد در گردشگری ترکیه به حساب می آید.
بیشتر وقایع بناهای مذهبی دارای یک سر رشته هستند و همه ی این بناها در ترکیه این مسئله را حس کرده اند. شایان ذکر است که این کلیسا در دوران بیزانسی ساخته شد و در طی گذشت زمان به مسجد و امروزه نیز به موزه بدل گشته است.
چورا از لحاظ زیبایی معماری، نقاشی و کاشی کاری و منبت کاری در رقابت با بسیاری از کلیساهای باشکوه دنیا حرفی برای گفتن داشته و دارد.
مطمئن باشید گشت و گذار در این کلیسا تاریخ دانان را متحیر و گردشگران را مجذوب خود خواهد کرد؛ پس پیشنهاد میکنیم زمانی را به سرزدن به آن پیر از یاد رفته هم اختصاص دهید.
موزه مولوی خانه گالاتا (سماع خانه)
مولانا یکی از عرفانی ترین شاعران شتاخته شده میان ایرانی ها و ترک هاست که فرهنگ عرفانی خیره کننده ای از اشعارش پیداست. بخشی از این فرهنگ جالب و دیدنی را میتوانید در موزه مولوی خانه گالاتا لمس کرد و به عینه مشاهده نمود.
این موزه در اصل به سماع خانه مشهور است هر هفته میزبان رقص خاص و منحصر به فردی به نام سماع دراویش است.
برای تماشای این مراسم باید یک روز از هفته و معمولا یکشنبه ها ساعت ۵ عصر به این موزه بروید. جذابیت های این مکان جذاب فقط به مراسم رقص سماع محدود نمیشود.
اگر به بخش دوم این موزه سر بزنید، با اشیای تماشایی و خاص متعددی مواجه خواهید شد. این اشیای دیدنی شامل لوازم دراویش و انواع وسایل موسیقی میشوند.
مولوی خانه یکی از جذاب ترین جاهای دیدنی استانبول است که به خاطر اشعار مولانا هم که شده یک بار باید برای بازدید از آن وقت گذاشت.
موزه باستان شناسی استانبول، جایی برای گم شدن در تاریخ
اگر به تاریخ و هنر اسلامی در دوره ی دلاوری های عثمانی علاقه دارید، موزه باستان شناسی استانبول میتواند میزبان شما باشد.
میتوان گفت این مکان یک گالری کامل از مکان های مهیج و تاریخی استانبول را شامل میشود نحوه ی ساخت یا به عبارت دیگر معماری این ساختمان توسط الکس والری که خالق اثر زیبای بسیاریست بنا نهاده شده است.
سبک ساخت موزه به صورت نئوکلاسیک بوده و بیش از 900 هزار اشیای گرانقیمت و تاریخی نیز داخل آن یافت میشود.
بخشی از اشیائ ارزشمند و این موزه شامل تابوت اسکندر، ستون پادشاه نارامسین و 76 هزار اثر نوشته میخی را شامل میشوند.
این موزه باستان شناسی از سه قسمت اصلی شکل گرفته است که شامل ساختمان اصلی و مادرموزه باستان شناسی، موزه هنرهای اسلامی و ترکی و موزه شرق باستان را در برمیگیرد.
موزه پرا، موزه ای برای اهل هنر
هرچند در سفر استانبول مکان های تاریخی هوش و حواس گردشگران را به سمت خود جلب میکند اما نباید از بافت هنری و آثار هنری موجود در این شهر غافل شویم.
موزه پرا یکی از بهترین مکان های دیدنی استانبول و جزء موزه ها و استیت های هنری این شهر تلقی میگردد. این موزه مجموعه کاملی از هنرهای گوناگون و واپس گرا را را به جذاب ترین شکل ممکن در خود جای داده است.
برخی از هنرهای قابل مشاهده در این موزه شامل ابزارآلات اندازه گیری، نقاشی، ترو مدیتیشن، عکس های استانبول قدیم، موزاییک و سبک های مختلف میشوند.
این موزه برخی اوقات میزبان نمایشگاه های هنری هم هست و آثار هنرمندان مشهور جهان در آن در معرض دید عموم قرار میگیرد. اگر شما هم به هنر علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم هم اکنون استانبول کارت خود را تهیه کنید و به این موزه و مکان های دیدنی استانبول زیبا و کلاسیک و در عین ال مدرن سر بزنید.
موزه هنر مدرن استانبول
در بالا به هنر مدرن اشاره کردیم بهتر است با یکی از موزه های هنری دیگر استانبول نیز بیشتر آشنا شویم. موزه هنرهای مدرن نیز یکی از محبوب ترین و جادویی ترین مکان های دیدنی استانبول به شمار میرود.
این موزه مختص جمع آوری، دسته بندی و نمایش هنرهای مدرن در سبک و گرایش های مختلف به وجود آمده است. نمایشگاه های گوناگون این موزه بر زیبایی های آن بیش از پیش افزوده و همگان مجذوب آن میشوند.
محیطی اختصاصی نیز در موزه سایر فعالیت های گردشگر پسند از قبیل سینما، رستوران، کتابخانه، برپا کردن گالری عکاسی و برنامه های آموزشی و اجتماعی تدارک دیده شده است.
فعالیت مستمر و تغییرات مهیج در این موزه آن را به موتور محرک و اصلی ترین قطب هنر شناختی و زیبایی در ترکیه و استانبول تبدیل کرده است پس اگر ذره ای رغبت در شما نسبت به هنر وجود دارد پیشنهاد میکنیم بازدید از این موزه را به هیچ وجه از دست ندهید.