شرایط تحصیل در رشته پزشکی کشور ترکیه

شرایط تحصیل در رشته پزشکی کشور ترکیه

در این مقاله از سایت خانه آنلاین به بررسی شرایط تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه می پردازیم. چون متعلق به هر دو جغرافیای آسیا و اروپاست یک کشور فراقاره ای محسوب میشود. این کشور از سمت شرق با ایران همسایه بوده و همین نزدیکی جغرافیایی، باعث محبوبیت بیش از پیش این کشور، بین دانشجویان ایرانی شده است.

همچنین هزینه زندگی نسبتاً ارزان و مقرون به صرفه، وجود دانشگاه‌های بین المللی مطرح در سطح بالا و امکان ورود به بازار کار و شرایط رفاهی مناسب پس از فراغت از تحصیل جمهوری ترکیه را تبدیل به انتخابی جادویی در میان دانشجویان بین المللی علی الخصوص ایرانی کرده است.

از دیگر دلایل معروف شدن و شناخته شدن کشور ترکیه میتوان به فرهنگ دیرینه و غنی، تاریخ بسیار درخشان، زیبایی‌ های طبیعی و خدادادی، خونگرمی مردم و جذب توریست اشاره کرد.

امکان تحصیل در این کشور برای دانشجویان از اقصی نقاط جهان به بهترین شکل فراهم شده است. از دیگر مزایای دانشگاه های ترکیه باید به شهریه و هزینه تحصیل مناسب دانشگاه‌ ها و امکان دریافت راحت ویزای دانشجویی هم اشاره بکنیم که در بحث ویزا بسیار کمک حال دانشجویان بوده است.

ترکیه همه آنچه یک دانشجوی خارجی برای پیشرفت و اینده سازی خود نیاز خواهد داشت را در اختیار دارد و همه ی این امکانات را با جذابیت‌ های عینی و انواع و اقسام تفریحات همراه کرده است تا در کنار موفقیت در گردشگری و جذب توریست، دانشجویان را نیز به ارتقاء تحصیلات در این کشور ترغیب کرده باشد.

نکته مهم دیگر اینکه، دانشکده‌ های پزشکی در ترکیه اکثرا بر اساس دستورالعمل‌ های آموزشی و متدهای ساختاری آمریکایی و اروپایی در بالترین سطح آموزشی برنامه ریزی شده اند.

به طوری که فارغ التحصیلان رشته پزشکی و پیراپزشکی در ترکیه این امکان را خواهند داشت که پس از اتمام تحصیل، در بازار‌های خارج از این کشور و به عنوان مثال بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و سایر کشور‌های انگلیسی زبان دنیا، با توجه به گرایش خود مشغول به کار شوند.

چارت کلی تحصیل پزشکی در ترکیه

چارت کلی تحصیل پزشکی در ترکیه

همانطور که در پاراگراف های بالا اشاره کردیم نحوه ی آموزش و تحصیل رشته پزشکی در ترکیه، مانند دانشگاه‌ های آمریکایی و غربی تعریف شده است:

در سال‌ های اول و دوم همانند اکثر کشورها، دو سال نخست تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه، به آموزش علوم پایه مربوط میشود که اصطلاحا به این مرحله پیش پزشکی نیز گفته میشود.

در سال سوم تدریس ابتدایی و اولیه نظری و عملی بر توضیح کلیات بیماری‌ ها.

در سال‌ های چهارم و پنجم شروع کارآموزی در مراکز درمانی از جمله درمانگاه‌ ها، کلینیک‌ ها و بیمارستان‌ های خوصی و عمومی تایید شده.

در سال ششم آخرین دو ترم تحصیل رشته پزشکی در ترکیه و یک ساله مانده به اخر در ایران، به عنوان پزشک عمومی در بیمارستان  مختص به دانشگاه سپری میشود و دانش پذیر وظایف یک پزشک معمولی را عهده دار خواهد بود.

نحوه ی قبولی و ورود به دانشگاه پزشکی

قبولی و تحصیل در پزشکی کشور ترکیه مانند شرایط پذیرش سایر شاخه های تحصیلی میباشد و تفاوت چندانی با آنها ندارد.

به این صورت که که اگر به عنوان یک فرد دارای مدرک کارشناسی اقدام میکنید، بابد مدارک اولیع مرد نیاز مثل شناسنامه یا گذرنامه، آخرین سوابق تحصیلی شما و گواهی حسن اخلاق یا اخلاق مداری انسانی و در آخر مدارک لازم برای درخواست مانند فرم‌ های اولیه جهت ثبت نام، گواهی قبولی در آزمون‌ های ورودی مخصوص دانشگاه، ویزای دانشجویی و هزینه‌ های پرداخت شده مورد نیاز برای پذیرش، مورد نیاز خواهند بود.

شما اگر یک دانشجوی انتقال گرفته با مدرک کارشناسی باشید باید برای تحصیل در رشته پزشکی در یک دانشگاه دولتی نمره ی قبولی را از آزمون ورودی ملقب به YOS کسب کنید و همچنین اگر مایل به تحصیل در یک دانشگاه خصوصی باشید باید نمره ی قبولی را در آزمون SAT دریافت کنید.

آزمون YOS

دانشگاه های دولتی موجود در ترکیه آزمون entenational student exam که همان مخفف شده بصورت کلمه yos مطرح میباشد را به صلاحدید خود در بازه زمانی اواسط اسفند تا اواخر خرداد ماه برگزار میکند.

موضوعات مطرح شده در این آزمون شامل سوالاتی از دروسی مانند: ریاضیات و کابردها، هندسه، هوش یا همان سنجش ضریب هوشی و زبان ترکی میشود.

برای تحصیل در گرایش های مختلف رشته پزشکی به زبان ترکی استانبولی دانشجوبان باید دفترچه سوالات مربوط به زبان ترکی را دریافت نموده و با تسلط بالا به قواعد یا همان گرامر این زبان به سوالات مطرح شده پاسخ دهند.

همچنین افراد متقاضی به آزمون پزشکی با دفترچه سوالات انگلیسی نیز میتوانند به این نوع سوالات پاسخ دهند یعنی محدودیت زبانی تا حد زیادی در آزمون های ورودی حذف شده است.

آزمون SAT

SAT مخفف عبارت Scholastic Aptitude Test میباشد، این نوع آزمون آزمونی است که دانشجویان و متقاضیان خارجی و بین المللی که قصد تحصیل در دانشگاه‌ های خصوصی و یا از قبل متمایز شده ترکی و دانشگاه های آمریکایی موجود در این کشور را دارند در آن شرکت نموده و با توجه به کسب نمره ی قبولی میتوانند از نتایج آنها برای پذیرش و تحصیل در این دانشگاه ها بهره مند شوند.

آزمون SAT به‌عنوان یک آزمون بین المللی و در سطح استاندارد جهانی مورد قبول بسیاری از کشورهای جهان، به صورت 4 سال یکبار در مکان های مخصوص و تحت نظر بازرسین بین المللی برگزار میشود.

هدف از برگزاری این آزمون بررسی سطح علمی و ارزیابی آمادگی شرکت کنندگان در رشته ی پر طرفدار پزشکیی است.

در این آزمون سوالاتی مختلفی از دروس از پیش تعیین شده شامل دروس ریاضیات و کابردها، زبان انگلیسی، درک مطلب و هوش، هندسه و همچنین مهارت نویسندگی یا همان نگارش به زبان انگلیسی مطرح میشود.

باید در نظر داشت که با توجه به محدودیت زمانی و نحوه ی برگزاری این آزمون از آزمون yos سخت تر بوده و برای شرکت در آن باید نمره ی آیلتس 6 و یا بالاتر باشد.

مهم ترین مدارک مورد نیاز

مدارک موردنیاز  جهت پذیرش در رشته پزشکی به شرح زیر است:

  1. فرم درخواست پذیرش به طور تکمیل شده توسط خود دانشجو
  2. آخرین مدرک دیپلم با ریز نمرات
  3. ارائه مدرک زبان انگلیسی در صورت تمایل به تحصیل در این زبان
  4. تمکن مالی یا ارائه مبلغ درآمدی ماهانه
  5. ارائه فیش پرداخت شده جهت درخواست تحصیل پزشکی در ترکیه (بین 35 الی 100 دلار)
  6. ارائه نمرات قبولی در آزمون ورودی sat یا yos
  7. دیپلم دبیرستان (به صورت ترجمه شده به ترکی استانبولی یا انگلیسی)
  8. ریز نمرات دبیرستان (به صورت نسخه ترجمه شده به ترکی استانبولی یا انگلیسی)
  9. در دست داشتن گذرنامه معتبر

بورسیه پزشکی در تورکیه

همانند بسیاری دیگر از رشته های تحصیلی در رشته ی پزشکی نیز در کشور ترکیه نسبت به سایر کشورهای مطرح مقرون به صرفه تر بوده و شامل هزینه کمتری میشود.

همچنین دانشگاه های ترکیه نیز با ایجاد بورسیه‌ های تحصیلی فراوان و متنوع سعی در کمک کردن به دانشجویان بین المللی و از جمله ایرانی را دارند.

این نوع بورسیه‌ ها در رشته های گوناگون تعریف شده اند که شامل رشته ی پزشکی نیز میشود. بورسیه تحصیلی رشته پزشکی در ترکیه در صورت اثبات شایستگی توسط دانشجو میتواند بصورت معافیت از پرداخت شهریه یا به‌ عنوان کمک مالی در نظر گرفته شود.

در برخی از مراکز آموزشی ترکیه، شرایط تحصیل رایگان در ترکیه با پرداخت 90 درصد از کل مبلغ شهریه صورت میگیرد. بورسیه تحصیلی در ترکیه شامل خدماتی گوناگونی از قبیل: پرداخت هزینه خوابگاه، تحصیل رایگان و حتی در برخی موارد سفرهای خارجی آنها را نیز شامل میشود.

برنامه بورسیه علوم پزشکی ابن سینا

برنامه بورسیه علوم پزشکی ابن سینا

این برنامه بورسیه علوم پزشکی در دوره های تحصیلی مختلف از جمله: کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تعریف شده است.

دانشجویان و متقاضیان خارجی واجد شرایط در کشورهای مختلف دنیا میتوانند برای برنامه بورسیه تحصیلی علوم پزشکی ابن سینا درخواست ثبت نام و عضویت بدهند.

در ملاک قبولی این بورسیه‌ ها میتوان به سوابق و رزومه تحصیلی، اجتماعی و ورزشی فرد تقاضا دهنده اشاره کرد.

هرچند نیاز مالی دانشجو هم بطور کامل در نظر گرفته میشود ولی باید گفت این بورسیه کمک هزینه‌ های مختلفی را مثل: هزینه محل اقامت، شهریه ترم دانشجو، هرینه های مربوط به بهداشت دانشجو، یادگیری زبان های ترکی و حمل و نقل را پوشش میدهد.

بورسیه پزشکی ترکیه بورسلاری

این بورسیه بسیار خاص توسط دولت ترکیه معروف به ترکیه بورسلاری و بورسیه مشترک بانک توسعه اسلامی و هم چنین دولت ترکیه به شمار میرود. این نحوه ی بورسیه برای آن دسته از داوطلبانی که در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تحصیل هستند مهیا شده است.

شما برای ثبت نام و درخواست پذیرش برای این بورسیه میتوانید اقدام کنید. ترکیه بورسلاری، یک بورسیه تحصیلی بسیار محبوب بین دانشجویان ترک و همچنین متقاضیان خارجی به حساب می آید.

از مزایای مهم آن، میتوان به تمایز این بورسیه با دیگر بورسیه‌ های موجود در این کشور اشاره کرد که نه تنها کمک هزینه مربوط به تحصیل دانشجویان را تماما و بطور کامل میپردازد بلکه قبولی دانشجویان را در دانشگاه‌ های پزشکی معتبر ترکیه تضمین میکند.

هدف اصلی این بورسیه را باید علاوه‌ بر تحصیل، تربیت دانشجویان رشته های مختلف در زمینه‌ های اجتماعی، فرهنگی و برنامه‌ های غیر‌درسی و آگاهی افزونی در ترکیه بدانیم.

بورسیه علوم پزشکی

همانطور که در پاراگراف های بالا اشاره کردیم دانشگاه های ترکیه بورسیه‌ های متعددی را برای دانشجویان پزشکی در نظر گرفته است که به دو مورد آن در بالا اشاره کردیم حالا به مورد سوم بورسیه پزشکی در ترکیه یعنی بورسیه علوم پزشکی ترکیه میپردازیم.

یکی از مهمترین بورسیه ها علوم پزشکی ترکیه به شمار میرود که به عنوان یک بورسیه تحصیلی پرطرفدار، مبتنی بر ملیت متقاضیان و کشور های مبدا دانشجویان فعالیت مینماید.

دانشجویانی با ملیت و کشورهای گوناگون از لحاظ نژادی و جغرافیایی که شامل: آسیای جنوبی و مرکزی، کشور های منطقه دریای سیاه، اکثر کشورهای خاورمیانه، کشورهای حوزه بالکان و … میشود.

از دیگر مزایای بورسیه علوم پزشکی این است که از دانشجویانی که با مشکلات مالی جدی روبرو هستند بعد از بررسی نهایی به طور کامل حمایت میکند و یا معافیت از پرداخت کلیه شهریه به آنها تعلق میگیرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا