شرایط تحصیل در دبیرستان های ترکیه

شرایط تحصیل در دبیرستان های ترکیه

ما در سایت خانه آنلاین شما را با شرایط تحصیل در دبیرستان های ترکیه آشنا میکنیم. همانطور که میدانیم در حال حاضر کشور ترکیه به دلایل مختلفی از جمله برخورداری از فرهنگ غنی، موقعیت جغرافیایی بسیار مناسب، مقرون به صرفه بودن و بسیار دلایل دیگر به یک گزینه ی بسیار ایده آل برای تحصیل دانش اموزان و دانشجویان به خصوص محصلان ایرانی و آسیایی تبدیل شده است.

در ترکیه دبیرستان های این کشور نیز مانند دانشگاه های آن شرایط خاص خود را دارند. بطوری که اکثر دبیرستان های این کشور یک نوع آزمون ورودی مخصوص به خود را دارند که شرط اصلی ورود به آن دبیرستان محسوب میشود.

تحصیل در دبیرستان های ترکیه

تحصیل در دبیرستان های ترکیه

پس از کسب نمره ی قبولی در آزمون، یک دوره چهار ساله ی آموزشی را دانش ‌آموزان پیش روی خود خواهند داشت. برخی از دبیرستان ‌های ترکیه بعضی از دروس مانند علوم دینی، هنر و فنی را به بصورت اختصاصی آموزش میدهند و هر دانش ‌آموز به آسانی و با توجه به علاقه شخصی و استعدادی که در هر درس دارد خودش تصمیم میگیرد که در آزمون آن دبیرستان شرکت کند.

مانند کشورمان ایران برخی از دروس همانند زیست ‌شناسی، فیزیک، شیمی، ریاضی، اقتصاد و فلسفه در هر یک از پایه‌ های تحصیلی مخصوص به خود آن‌ ها تدریس خواهد شد.

دوره ی چهار ساله ی دبیرستان در این کشور رایگان می باشد مگر اینکه در بعضی از مدارس که خصوصی میباشند، دانش ‌آموزان با توجه به شاخه های اختصاصی خود و شرایط محل تحصیل باید هزینه هایی را پرداخت کنند.

یک خبر خوش برای دانش اموزان ایرانی اینکه که در این کشور مدارسی مخصوصی برای ایرانیان وجود دارد که علاوه بر تدریس به زبان فارسی کادر و دبیران ایرانی نیز دارند.

چگونه بورسیه تحصیلی دبیرستان های ترکیه را اخذ کنیم

طبیعتا هر دانش آموزی که رزومه تحصیلی قوی و نمرات درسی بالایی را داشته باشد از شانس بسیار خوبی برای دریافت بورسیه برخوردار خواهد بود.

مقدار دریافتی برای بورسیه دانشجویانی که در مقاطع آموزش عالی در حال تکمیل تحصیلات خود هستند، قاعدتا بیشتر است.

اما همچنان این نکته را در نظر داشته باشید که تحصیل در برخی از دبیرستان‌ های ممتاز ترکیه رایگان بوده و تنها کافیست که نمره ی قبولی در آزمون ورودی آن را بدست آورید.

توجه داشته باشید که قبل از تمامی این مراحل گفته شده شما باید اجازه سکونت و یا حق اقامت در این کشور را داشته باشید که بتوانید برای ثبت نام دبیرستان های مورد نظرتان اقدام کنید.

اما چگونه میتوانید در پرداخت شهریه ی مدارس خصوصی تخفیف بگیرید تنها با یک روش، آن هم افزایش مهارت های فردی خودتان است میتوانید با نشان دادن توانمندی های شخصی و استعداد ورزشی خودتان از مدارس خصوصی تخفیف بگیرید.

تحصیل در کالج ها و دبیرستان های ترکیه

هر دبیرستان در کشور ترکیه شرایط و قوانین وضع شده متناسب به خودش را دارد و این دانش‌ آموزان هستند که با توجه به اهداف خود و گرایش تحصیلی شان از دبیرستان‌ های موجود در این کشور باید یکی را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند.

دبیرستان‌های آنادولو (Anadolu) و مدارسی که هم خصوصی و هم دولتی‌ اند، مسیر روشنی برای ورود به بهترین دانشگاه‌ های این کشور هستند.

دانش‌ آموزان در این مدارس علاوه بر زبان انگلیسی، زبان فرانسه و آلمانی را در کنار زبان تورکی نیز آموزش میبینند.

دانش آموزانی که میخواهند در آینده دروس فنی یا مهندسی را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند میبایست در دبیرستان های مخصوص مشخص شده ثبت نام نمایند همچنین برای سایر رشته های علوم انسانی و حتی دروس پزشکی نیز مدارس مخصوصی در نظر گرفته شده است.

جالب است بدانید که مدارس مخصوص به زبان های زنده ی دنیا نیز در این کشور در حال تدریس هستند ازجمله زبان های آلمانی و فرانسوی.

کدام دروس در دبیرستان های ترکیه تدریس میشند

تمام دروسی که معمولا در سال‌ های اول و دوم دوره ی چهار ساله دبیرستان ها در ترکیه تدریس می‌ شوند عبارتند از درس‌ های زبان ترکی مخصوص خود کشور، ریاضی سه گانه، شیمی، زیست‌ شناسی و پدیده شناسی، تاریخ و جغرافی،‌ زبان های مختلف خارجی فرانسه، ایتالیایی، روسی، چینی و انگلیسی و …

در مورد زبان های خارجی باید بگوییم که زبان اصلی انگلیسی هست و سایر زبان های بین المللی در اولویت های دوم و بعد از آن قرار دارند پس لزوما شما همه ی زبانها را نخواهید خواند.

در سال چهارم و یا سال اخر باید دانش‌ آموزان همانند مدارس ایرانی،‌ در امتحانات نهایی یا همان پایان ترم شرکت نموده و با کسب نمرات قبولی در این امتحانات و حد نصاب نمرات لازم برای ورودی دانشگاه ها میتوانند برای ادامه تحصیلات خود در رشته های مورد نظرشان وارد یونیورسیتی های این کشور شوند.

در کشور ترکیه برای قبولی از رشته ی مدنظرتان باید نمرات لازم در دروس دبیرستانی مخصوص آن رشته که از قبل مشخص شده اند را کسب نمایید. برای مثال برای تحصیل در رشته‌های علوم انسانی باید دروس مربوط به این علوم و برای قبولی از  رشته ی مهندسی باید دروسی مثل ریاضی و فیزیک را با نمرات بالا گذرانده باشید.

ثبت نام مدارس ایرانی در استانبول و آنکارا

ثبت نام مدارس ایرانی در استانبول و آنکارا

مدارس و دبیرستان های ایرانی واقع در سایر کشورها همانند مدارس ایرانی کشور ترکیه، زیر نظر وزارت آموزش و پروش کشور خودمان فعالیت داشته و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران هستند.

معلمان حاضر در این مدارس با کسب نمرات لازم و دارا بودن شرایط تدریس توانسته اند در این مدارس مشغول به کار شوند یعنی در واقع فیلترهای لازم برای معلمی در ترکیه را پشت سر گذاشته اند.

بنابراین سطح علمی مدارس ایرانی موجود در کشور ترکیه، قابل‌ اطمینان بوده و مورد قبول جوامع بین المللی میباشد.

کشور ترکیه در سه دوره ی تحصیلی در مدرسه ایرانیان واقع در ترکیه به زبان فارسی دانش‌ آموز می‌ پذیرد که این مدارس زیر نظر وزارت امور خارجه و کنسولگری ایران در کشور ترکیه، با سیستم آموزشی و قوانین وزارت آموزش و پرورش خود ایران به زبان فارسی فعالیت دارند.

ولی اگر در کل میخواهید در ترکیه به زندگی کردن ادامه دهید بهتر است فرزند خود را در یکی از مدارس ترک زبان ثبت نام کنید تا علاوه بر ارتقای سطح علمی دانش آموز او را با فرهنگ این کشور نیز آشنا کرده باشید.

توجه داشته باشید که برای این کار باید مدارکی از قبیل تاییدیه اقامت خود و گذرنامه را به همراه آخرین مدرک تحصیلی تایید شده فرزندتان به همراه داشته باشید.

شرایط کلی اجازه تحصیل دوره دبیرستان در ترکیه

برای تحصیل دوره ی دبیرستان در ترکیه اگر پدر و مادر هر دو در آنجا اقامت داشته باشند که به راحتی میتوانید به تحصیل بپردازید ولی اگر تنها یکی از والدین هم در انجا اقامت داشته باشد شما باز هم بدون مشکل میتوانید ادامه تحصیل بدهید.

فقط کافیست شناسنامه اعضای خانواده به همراه سند ازدواج پدر و مادر به صورت ترجمه شده به تایید سفارت ایران در ترکیه برسد.

ولی اگر والدین شما به هر دلیلی نتوانند در ترکیه اقامت داشته باشند باید شما رضایت نامه ای از طرف والدین خود را به سفارت ایران در ترکیه تقدیم کنید تا مشکلی از بابت اقامت و تحصیل برایتان پیش نیاید.

در مورد دیگر اگر پدر و مادر شما از هم طلاق گرفنه اند شما باید رضایت نامه ای از انها دشته باشید که حق حضانت شما با اوست. یعنی پدر یا مادری که حق حضانت شما را قبول کرده باید رضایت نامه ای از طرف او به صورت ترجمه شده رو  به سفارت ایران در ترکیه ارائه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا