معرفی جزایر گردشگری استانبول

معرفی جزایر گردشگری استانبول

از جالب ترین و مهیج ترین تفریحات شهر استانبول، گردش در جزایر گردشگری استانبول یا همان آداهای این شهر به حساب می آید. استانبول 9 جزیره کلی دارد و از میان این 9 جزیره 4 مورد از انها جزو جزایر توریستی و بسیار پرطرفدار هستند که تیم ما در سایت خانه آنلاین برای کسب اطلاعات لازم شما هموطنان عزیز به توضیح این جزایر خواهد پرداخت.

از زمان شیوع و همه گیری ویروس کرونا توریست های خارجی رغبت بیشتری به طبیعت گردی گردش در هوای باز از جمله جزایر استانبول پیدا کرده اند، در این مقاله تا حد امکان با تمام جزیره های فوق العاده دیدنی استانبول آشنا می شویم و چگونگی دسترسی و حمل و نقل به آنها و راه و روش سفری راحت به این جزیره ها را مرور خواهیم کرد. تیم ما در سایت خانه آنلاین امیدوار است در برگشت با بلیط هواپیما استانبول به تهران سفری به یاد ماندنی را تجربه کرده باشید. در ادامه مطالب با نام و خود جزایر گردشگری استانبول بیشتر اشنا میشویم.

جزیره در پرنس استانبول

یکی دیگر از جزایر گردشگری استانبول جزیره پرنس است. اصلی ترین روش برای رفتن به جزیره اعجاب انگیز پرنس یا همان بیوک آدا در فارسی یعنی جزیره بزرگ می‌ توانید از اتوبوس های دریایی تعبیه شده در مسیر این جزیره که در ساعت های مشخص حرکت می‌ کنند، استفاده کنید. قایق های مخصوص حمل و نقل بین راه در چند جزیره زیبای دیگر که در حکم ایستگاه های دریایی هست هم توقف می‌ کنند ولی اکثر مسافران در مقصد اصلی یعنی جزیره بیوک آدا از قایق پیاده می شوند.

جزیره پرنس در واقع مجموعی از چند جزیره را شامل میشود که مشهورترین جزایر شهر استانبول نیز در ان جای گرفته است. جزایر جادویی پرنس در دریای معروف متصل به ترکیه یعنی مرمره قرار دارند. این جزیره به وسیله یک شهرداری محلی تعیین شده در خود جزیره اداره می شود و ارگان های دیگر اجازه دخالت در سایر امور و کار های بخصوص این جزایر را ندارند.

جزایر پرنس نیز خود به 5 جزیره اصلی تقسیم می شوند که یکی از این جزایر جادویی مسکونی است که به وسیله افراد خارجی و البته اکثرا به وسیله خود شهروندان ترکی خریداری و ساخته شده اند. این 5 جزیره جادویی عبارتند از بیوک آدا، جزیره صدف یا صدف آداسی، هیبلی آدا و کینالی آدا و بورگازآدا. جزیره خرگوش یا دووشان ادا و سیوری آدا از دیگر جزایر موجود در شهر رویایی استانبول هستند که به دلیل مشهور نبودن و فاقد جاذبه ی توریستی نسبت به دیگر جزایر آنها را در این مقاله و مطالب معرفی نمی کنیم.

تاریخچه نام گذاری جزایر پرنس (بویوک آدا)

تاریخچه نام گذاری جزایر پرنس (بویوک آدا)

شاید در ابتدا تصور می کنید ریشه این نامگذاری باید به یک خاندان سلطنتی یا طایفه ای قدرتمند در ترکیه اشاره کند، اما باید بدانید که نام این جزایر از دوران بیزانس پرنس برگرفته شده است و دلیل نام گذاری آن تصاحب این جزایر به دست یک پادشاه یا ملکه و پرنسس نبوده بلکه در زمان حکومت بیزانس ها اگر هر یک از پرنس ها و یا شاهزادگان دوران بر خلاف نظر پادشاه حرکتی را انجام میداده اند به وسیله پادشاه و برای تنبیه انها به این جزایر تبعید میشدند.

میتوان زمان اوج گیری این جزایر را قرن 19 میلادی دانست زمانی که در دوران حکومت عثمانیان پهلو گرفتن کشتی های بخار در اقصی نقاط این جزایر انها را به اقامتگاه هایی محبوب برای افراد سرشناس و مایه تیله دار ترکیه تبدیل کرد. تا مدت زیادی افرادی از یهودیان، یونانی ها و مهاجران ارامنه در جزایر پرنس سکونت داشتند که هنوز هم که هنوز است آثار خانه های چوبی دست ساز آنها در این جزایر دیده میشود.

از دیگر دانستنی های جالب راجع به این جزایر اینکه اتومبیل ها اجازه ورود به آن ها را ندارند و توریست ها و ساکنان آن باید با دوچرخه و یا کالسکه در این جزایر تردد نمایند که البته بر زیبایی های ان نیز افزوده است. اما در رابطه با جزایر پرنس نکته ی دیگر اینکه تقریبا از سال 2019 تردد کالسکه به همراه اسب در این جزایر ممنوع اعلام شد که دلایل منحصر به فرد خودش را داشت. ولی از دو دلیل مهم آن اسب جلوگیری از آزار حیوانات و همچنین رفع بوی بد ناشی از اسب ها میباشد.

اغلب مسافران در نخستین تجربه ی حضور به بویوک آدا معمولا چند ساعتی را در رستوران‌ و کافه‌ های دلنشین این آدا صرف نموده و از طعم غذاهای ترکی با یک ویوی اعجاب انگیز لذت می‌ برند. در ادا همه چیز لذت بخش است حتی بستنی فروشی‌ های این جزیره نیز در نوع خود محبوبیت بالایی دارند و بستنی‌ های در طعم های مخصوص ادا را در اختیار گردشگران قرار می‌ دهند.

اگر شما هم کلیپ هایی از بستنی فروشان ترکیه را در فیلم‌ ها یا شبکه‌ های اجتماعی بخصوص اینستاگرام دیده‌ اید، بویوک آدا مکان مناسبی برای این بازی و ادا اطوار ها محسوب میشود. تنها راه رسیدن به جزایر این کشور و علی الخصوص پرنس یا بویوک آدای استانبول استفاده از قایق یا به قول ترکیه ای ها گمی و یا اسقاده از کشتی است.

در مسیر سوار شدن بر کشتی‌ هایی که به سمت آدا می‌ روند باید به اسکله کاباتاش واقع در ساحل ترکیه مراجعه کنید این اسکله در بخش اروپایی ترکیه واقع شده است و می‌ توانید از از مسیر ساده و در دسترس کنار پل گالاتا برای رفتن به آداها سوار تاکسی های اسکله شوید. هزینه‌ی کشتی‌ هایی که از کاباتاش به بویوک آدا می‌ روند معمولا مبلغی در بین 7 تا 10 لیر هزینه را در بر دارند.

از اسکله استانبول تا خود بویوک آدا زمان تقریبی در حدود 2 ساعت راه در پیش خواهید داشت پس خود را آماده کنید تا 2 ساعت را در کشتی و بر روی دریای مرمر به لذت بپردازید. البته که در فصول سرد سفر با کشتی سواری در این مسیر کمی چالش برانگیز و مهیج تر هم هست زیرا بادهای خنکی از روی عرشه کشتی شما را نوازش خواهد کرد. به طور دقیق در هر ساعت یک کشتی به سمت بیوک آدا از اسکله حرکت می‌ کند.

جزیره هیبلی ‌آدا استانبول

با قاطعیت میتوان گفت که مهم ترین دلیلی که توریست ها از جزیره رویایی هیبلی آدا دیدن می کنند طبیعت گردی و منظره پسندی است، آنها می خواهند از جزایر گردشگری استانبول نیز در گالری خود حجمی را به آن اختصاص دهند و چند عکس در زیباترین لوکیشن های آدا به ثبت برسانند.

اگر از پیاده روی و دوچرخه سواری و طبیعت گردی این جزیره بتوانیم بگذریم باید به سایر دیدنی های آن از جمله به مدرسه نیروی دریایی و مکتب کلامی هالکی باید اشاره کنیم. کسانی که برای وقت گذرانی هیبلی آدا را برای بازدید انتخاب می کنند، باید حداقل یک روز را برای بازدید از این جزیره در نظر بگیرند اما اگر شما نتوانید یک روز کامل از سفرتان را به هیبلی آدا اختصاص بدهید، یک بعدازظهر هم کار شما را راه می اندازد.

این جزیره فروشگاه و مراکز خرید متنوعی هم برای خرید سوغات و سایر محصولات دارد ولی به دلیل قیمت بالا خرید از انها به هیچ وجه پیشنهاد نمیشود. این جزیره مکان بسیار خوبی برای دوستداران قدم زدن و پیاده روی به حساب می آید. این جزیره دومین جزیره بزرگ ترکیه نیز محسوب میشود و از بسیاری از بنادر و اسکله های شهر برای حمل و نقل به آن قایق و کشتی های منحصر به فردی تعبیه شده است.

جزیره بورگازآدا استانبول

این جزیره یعنی بورگاز ادا سومین جزیره از سری جزایر گردشگری استانبول به شمار میرود. این جزیره محل زندگی سعید فائق آباسیانیک از نویسندگان بزرگ ترکیه بود و امروزه نیز شهرت اصلی خود را به همین سبب کسب کرده است. او در اوایل قرن بیستم در بورگازآدا یا همان جزیره ی بورگاز زندگی می کرد و حالا خانه و محل دقیق زندگی اش به یک موزه قدیمی و جالب تبدیل شده و همه ساله توریست های بسیار زیادی به سبب بازدید از آن به این جزیره میروند.

در جزیره بورگازآدا وجود صومعه و کلیسا ها نیز بر جذابیت آن دو برابر افزوده است. که قدمت آنها به دوران حکومت رومیان قدیم و باقدرت باز می گردد همچنین یک آموزشگاه قایقرانی نیز در این جزیره تاسی شده هست که می توانید از آن نیز بهره ی کافی را ببرید. جزیره بورگازآدا یک جنگل کاج فوق العاده رویایی هم داشت که متاسفانه در سال 2003 میلادی دچار آتش سوزی شدید شد و بیشتر این جنگل از بین رفت.

جزیره کینالیادا در استانبول

جزیره کینالیادا در استانبول

این آدا یکی از کوچکترین جزیره های گردشگری استانبول به شمار میرود. در این جزیره خانه های با سازه های متعددی وجود دارند. سفر به این ادا برای سپری کردن تابستان مناسب بوده و پبشنهاد میشود. معنای واژه ی کینالیادا، جزیره ی حنایی است که به به دلیل رنگ قرمز شن و ماسه های این جزیره برایش نام گذاری کرده اند.

این جزیره جزو جزایر غنی در ترکیه محسوب میشود به طوری که در گذشته معادن بسیار ارزشمند آهن و مس در این جزیره پیدا شده بود که بخش زیادی از آن استخراج شده و ارزش گذاری شدند. همانطور که در مطالب بالا اشاره کردیم سواحل زیبا و حنایی رنگ این جزیره مهمترین عاملی هستند که گردشگران و حتی خود شهروندان ترکیه را هر ساله با حجم زیاد به سوی کینالیادا می کشانند.

جالب تر از همه اینکه ورزشگاه های مخصوصی هم در این جزیره وجود دارند که ورزشکاران ترک در آنها خود را برای بازی های حساس و ملی از جمله المپیک آماده میکنند. بافت اصلی و طبیعی این جزیره به شکل صخره ای‌ ست و به نسبت جزایر دیگری که در مطالب بالا معرفی کردیم، درختان و فضای سبز زیادی ندارد.

برای رفاه حال گردشگران چند کافه و رستوران مجلل در اسکله های این جزیره بنا شده اند که می توانید از آنها نیز در کنار سواحل زیبای استانبول استفاده کنید. یک مسجد مدرن و یک صومعه نیز برای افراد و توریست ها در این جزیره تاسیس شده است که نهایت احترام به گردشگر را نیز میرساند.

جزیره کاشیک استانبول

یکی از جزایر گردشگری استانبول همین جزیره ی کاشیک میباشد. کاشیک که در فارسی همان قاشق نام دارد بین دو جزیره اصلی و پرتردد هیبلی آدا و بورگازآدا که هر دو را توضیح دادیم قرار گرفته است.

برخلاف آدا هایی که در بالا نام برده شد این جزیره توریستی نیست و ایرانیان بسیار کمی از وجود آن مطلع و باخبر هستند. این آدا پوشش گیاهی ضعیفی نیز دارد و از نظر جذابیت و جذب افراد نیز موفقیت خاصی را نتوانسته کسب کند. برای سفر به این آدا از نزدیک ترین اسکله واقع در ساحل مدت زمانی در حدود 53 دقیقه طول می کشد تا به کاشیک برسید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا