طراحی ویلا خاص و لاکچری

طراحی ویلا خاص

امروزه به دلیل آلودگی‌های هوا و آلودگی‌های صوتی کلان شهرها، اکثر مردم به شهرهای کوچک و روستاهای خوش آب و هوا روی آورده‌اند. مردم برای زندگی در ییلاق‌ها، اقامت در ویلاها را ترجیح می‌دهند. البته ویلا باید با سلیقه شما هماهنگ باشد. مسلما بیشتر افراد اقامت در یک ویلا که به سبک و سیاق خودشان طراحی شده است را ترجیح می‌دهند. بنابراین پیشنهاد ما به شما، ساخت ویلا به جای خرید آن به صورت آماده است. البته قبل از خرید ویلا، بهتر است اطلاعاتی در مورد طراحی ویلای خاص به دست آورید. در این مطلب از خانه آنلاین قصد داریم تا با طراحی ویلای خاص و اطلاعاتی راجع به ویلا آشنا شویم.

تعریفی کلی از ویلا

قبل از حرف زدن راجع به طراحی، بهتر است با مفهوم ویلا آشنا شویم. در حقیقت ویلا یک واژه فرانسوی است و معمولا به یک خانه روستایی گفته می‌شود که در اطراف ییلاق‌ها ساخته شود و از چهار طرف آن بتوان مناظر بیرون را مشاهده کرد. ریشه این سازه‌ها مربوط به روم باستان است. گرچه ویلاها نسبت به زمان‌های قدیم تغییرات زیادی پیدا کرده‌اند، اما کاربری آن‌ها هیچ‌گاه تغییر نکرده است! اکثر آن‌ها با هدف گذراندن تعطیلات در یک مکان خوش آب و هوا و بهره‌مندی از نعمت‌های بی‌نظیر طبیعت ساخته می‌شوند. معمولا ویلاها در اطراف شهرهای بزرگ و روستاهای خنک دیده می‌شوند؛ اما ممکن است در سطح شهر هم خانه‌های ویلایی شیکی را مشاهده کنید. در کل ویلاهای مختلفی با طراحی‌های منحصر به فردی وجود دارند که طرح هر کدام با دیگری متفاوت است. انواع ویلاها شامل مدرن، کلاسیک، سلطنتی، نئو کلاسیک، تلفیقی و … می‌شوند.

سبک‌ های مختلف ویلا

سبک های طراحی ویلا

طراحی ویلای خاص حرفه‌ای است که توسط متخصصان و مهندسان ماهر انجام می‌شود. در گذشته مدل ویلاها به یک سبک بود و همگی از یک ایده ثابتی پیروی می‌کردند. امروزه با پیشرفت ساختمان سازی، ویلاهای مختلف با نماهای متفاوت در سراسر دنیا ساخته می‌شوند. یکی از نکات مهم در طراحی ویلای خاص، اطلاع از سبک‌های طراحی ویلا است که در ادامه به انواع آن‌ها می‌پردازیم:

ویلا مدرن

 ویلای مدرن همانطور که از نامش پیداست به ویلاهایی گفته می‌شود که جدیدا ابداع شده‌اند. این ویلاها در اوج خلاقیت، بسیار ساده هستند. از ویژگی‌های مهم این سبک این است که در آن‌ها اشکال غیر منتظم و نامنظم به چشم می‌خورد. این نوع ویلاها معمولا به رنگ‌های خنثی مثل سفید یا رنگ‌های روشن ساخته می‌شوند. در سبک مدرن عمدتاً پنجره‌ها به صورت سرتاسری و بزرگ طراحی می‌شوند تا افراد بتوانند به‌راحتی مناظر طبیعی بیرون از ویلا را مشاهده کنند و لذت ببرند. این سبک ویلا بسیار لوکس و شیک است.

ویلا کلاسیک

ویلا به سبک کلاسیک یا سنتی برای افراد زیادی ممکن است جالب باشد. در این سبک همه چیز به صورت منظم و متقارن قرار گرفته است. این نوع ویلاها عمدتا شبیه به کاخ‌ها هستند. در درون این ویلاها ستون‌های مرتفع و بلند دیده می‌شود. به‌دلیل به کارگیری مواد و مصالح زیاد در این سبک، هزینه ساخت آن بسیار زیاد است. اگر شما به تجملات علاقه زیادی دارید، ویلاهای کلاسیک مخصوص شما است.

 ویلا تلفیقی

ویلای تلفیقی یا ترکیبی به ویلایی گفته می‌شود که برای ساخت آن از دو یا چند سبک استفاده شده است. معمولاً دو سبک‌ مدرن و کلاسیک در این نوع ویلاها به کار گرفته می‌شوند. برای مثال در عین استفاده از اتاق‌های مستر و امکانات به روزِ دنیا، شما می‌توانید اوقات خوشی را در تراس سنتی آن بگذرانید! یا شما می‌توانید علاوه‌بر پختن غذاهای خوشمزه در آشپزخانه مدرن و مجهز در این نوع سبک ویلا، در کنار شومینه کلاسیک آن در یک شب برفی گرم شوید.

ویلا نئوکلاسیک

یکی دیگر از انواع طراحی ویلای خاص، سبک معماری نئوکلاسیک است. این سبک از معماری یونان و روم باستان نشات گرفته است. در حقیقت این نوع سبک ویلا ما بین ویلای کلاسیک و مدرن هستند. به عبارت دیگر نمای کلی آن با سبک کلاسیک شباهت زیادی دارد؛ بدون اینکه شلوغی و تجملات سبک کلاسیک در آن دیده شود. در سبک نئوکلاسیک مانند سبک مدرن از ویژگی‌هایی مانند پنجره‌هایی با ابعاد بزرگ و عظیم، دیوارهای خالی، استفاده از ستون‌های مرتفع و … بهره گرفته شده است؛ اما تجملاتی در آن دیده نمی‌شود.

ویلا مینیمال

برای توضیح در رابطه با سبک مینیمال، ابتدا باید با واژه مینیمالیسم آشنا شوید. این واژه به معنای ساده گرایی است. یعنی شما برای ساخت این ویلا از حداقل‌ها استفاده می‌کنید و از تجملات چشم می‌پوشید. در حقیقت این ویلا به صورت صاف و یکدست و بدون اضافه شدن تزیینات یا مجسمه‌ها و ستون‌های مجلل ساخته می‌شود. بسیاری از افراد که به سبک‌های ساده علاقه دارند، به این نوع سبک ویلا جذب می‌شوند. متریال استفاده شده در ویلاهایی به سبک مینیمال محدود هستند؛ برای مثال متریال رایج به کار گرفته شده در این نوع ویلا سیمان سفید است. همچنین ساخت این ویلا، نسبت به بقیه دو برتری دارد. برتری اول اینکه برای ساخت و طراحی آن‌ها نسبت به بقیه هزینه کمتری نیاز است و دیگر مزیت آن نیاز نداشتن به وقت زیاد برای ساخت آن است. بسیاری از ویلاها به خصوص ویلاهای کلاسیک زمان زیادی نیاز دارند تا ساخته شوند؛ اما ویلاهای مینیمال به سادگی در اوج سادگی و در کمترین زمان طراحی می‌شوند.

 ویلا روستیک

این نوع ویلا نیازمند طراحی ویلا خاص است و بسیار با ساختار و هارمونی طبیعت همخوانی دارد و برای ساخت آن از بیشتر از مصالح طبیعی مثل چوب، سنگ، آجر و… استفاده می‌شود. این سبک ویلا در ابتدا متقاضی زیادی نداشت؛ اما در حال حاضر افراد زیادی خواهان داشتن ویلا با این نوع طراحی هستند. همان‌طور که اشاره شد، برای طراحی ویلا به سبک روستیک، از المان‌های طبیعی مثل سنگ، چوب، آجر و … استفاده می شود. به کار بردن متریال‌های طبیعی در ساخت یک ویلا، احساس آرامش لذت‌بخشی را برای شما به‌وجود می‌آورد و موجب انس گرفتن شما با طبیعت خواهد شد. همچنین هزینه ساخت آن مقرون به صرفه‌تر است. تصور کنید که برای طراحی و ساخت یک ویلای کلاسیک یا مدرن باید انواع سنگ‌های کارخانه‌ای و مصالح گران قیمت استفاده شود؛ اما در این نوع سبک به دلیل استفاده از فاکتورهای طبیعی، هزینه نهایی ساخت ویلا کمتر برآورد می‌شود. در کل ویلا به سبک روستیک از زیبایی قابل توجهی برخوردار است و به شما حس زندگی در دل طبیعت را القا می‌کند. این نوع ویلا برای افرادی که علاقه‌مند به طبیعت گردی و اقامت در ویلاهای کوچک هستند، بسیار مناسب است.

طراحی ویلا بر اساس طرز ساختار

طراحی ویلا براساس ساخت

علاوه بر آشنایی با سبک ویلاها، دانستن نوع ساخت ویلاها نیز از مراحل طراحی ویلای خاص محسوب می‌شود. ویلاها بر اساس طرز ساخت به سه دسته تقسیم بندی می‌شوند. هر کدام از این سه دسته ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند که قرار است به آن‌ها بپردازیم:

طراحی ویلای فلت

این ویلاها هیچگونه پله یا طبقه‌ای در خود ندارند و کاملا هم سطح زمین هستند. در حقیقت شما با باز کردن درب‌ها می‌توانید به فضای سبز و محوطه خارجی ولا راه پیدا کنید. این مدل ویلا برای افرادی مانند سالمندان یا معلولان که در رفت و آمد از طریق پله مشکل دارند، بسیار راحت است. برای ساخت ویلای فلت، امکان هزینه کمتر وجود دارد؛ چراکه به دلیل تک طبقه بودن، المان‌ها و مصالح به کار رفته در آن کمتر است. همچنین به دلیل نداشتن طبقات اضافی، ساخت آن زمان زیادی طول نخواهد کشید. طراحی ویلا خاص از نوع فلت امروزه در بین مردم رواج پیدا کرده است. از یک طرف سادگی در عین زیبایی و از طرفی قیمت تمام شده مناسب، آن را به یک ویلای پرطرفدار در بین مردم تبدیل کرده است. شما می‌توانید دکوراسیون داخلی ویلای خود را با توجه به سلایق خود طراحی کنید. اگر همین الان برای ساخت یک ویلای فلت در زمین خود اقدام کنید، تنها ۶ تا ۸ ماه طول می‌کشد تا ساختمان شما آماده شود. در حقیقت این ویلا با هزینه پایین و در مدت زمان کمی ساخته می‌شود. البته هزینه ویلاهای فلت بر اساس نوع متریال به کار رفته، متفاوت است و قیمت ثابتی ندارند. از مزایای این نوع ویلای خاص می‌توان به امکان رفت و آمد راحت برای افراد مسن و ناتوان، هزینه کلی پایین، امکان طراحی نما به صورت‌های متفاوت مثل شیشه‌ای، رومی، کلاسیک و …، صرفه جویی در مصرف انرژی، دسترسی آسان به فضای بیرونی ویلا، راحت‌تر گرم کردن ساختمان در زمستان و … اشاره کرد. در کل اگر یک خانواده متوسط و کم جمعیت دارید، ویلای فلت برای شما مناسب است.

طراحی ویلای دوبلکس

طراحی ویلا دوبلکس

یکی دیگر از انواع طراحی ویلای خاص، ویلای دوبلکس است. ویلای دوبلکس به ویلاهای گفته می‌شود که دو طبقه در داخل خود دارند؛ به عبارت دیگر شما بدون اینکه مجبور باشید از فضای ویلا بیرون بروید، می‌توانید با استفاده از پله‌های موجود به طبقه دوم راه پیدا کنید. اکثر افراد افراد سعی می‌کنند که اتاق خواب‌ها را به‌صورت مجزا و در طبقه دوم بسازند؛ این مسئله باعث جدا شدن محل استراحت و پذیرایی می‌شود. این نوع طراحی ویلا، طرفداران زیاده پیدا کرده است. طراحی ویلای خاص از نوع دوبلکس اصول ثابتی دارد که برای داشتن یک ویلای دوبلکس شیک و مناسب، باید آن‌ها را رعایت کنید.

  • تصور کنید که شما یک زمین دارید و می‌خواهید ویلایی دوبلکسی در آن بسازید. بهترین جای زمین برای ساخت یک ویلای دوبلکس، شمالی‌ترین بخش آن زمین محسوب می‌شود. همان‌طور که می‌دانید با طلوع خورشید از سمت شرق در آغاز روز، رفته رفته خورشید به سمت غرب حرکت می‌کند تا در نهایت غروب کند. ساخت ویلا در قسمت‌های شمالی زمین، باعث می‌شود که نمای ویلای شما زیباتر دیده می‌شود. در حقیقت ساخت ویلا در شمالی‌ترین نقطه موجب می‌شود که در نور و انرژی صرفه جویی شود. اگر این نکته را رعایت کنید و ویلای خود را در شمالی‌ترین بخش زمین بسازید، می‌توانید از سایه بان‌ها به صورت مدیریت شده استفاده کنید. برای مثال در قسمت شمالی ویلا که آفتاب کمتر است، امکان کاهش سایبان‌ها وجود دارد.
  • باید به این نکته توجه کنید که تمام موارد در طراحی ویلای خاص، به سلیقه و ایده شما ربط دارد. در واقع شما یک زمینی دارید و می‌خواهید بر حسب سلیقه خودتان یک ویلا در آن بسازید، پس هیچ محدودیتی در آن وجود ندارد. برای مثال یک نفر تصمیم می‌گیرد که تنها یک سالن بزرگ در طبقه اول بسازد و تمام اتاق خواب‌ها را در طبقه دوم قرار دهد؛ اما ممکن است شما این سلیقه را نپسندیدید و بخواهید که از چند سالن به جای یک سالن پهناور در طراحی خود استفاده کنید. یا به جای اینکه پنج اتاق خواب در طبقه بالا قرار دهید، دو تا اتاق خواب در پایین و سه اتاق خواب در بالا بسازید. تمام این موارد بستگی به شرایط و سلیقه شما دارد.
  • در طراحی ویلای خاص از نوع دوبلکس استفاده از دیوارها و پنجره‌های شیشه‌ای بسیار مهم است. برای لذت بردن از ویو بهتر است که به‌خصوص در طبقه دوم از پنجره‌های شیشه‌ای استفاده کنید. البته این مسئله تا حد زیادی به شرایط جوی منطقه شما نیز بستگی دارد.
  • همانطور که گفته شد، ویلاهای دوبلکس دو طبقه هستند؛ بنابراین محل قرارگیری پله‌ها یکی دیگر از تصمیماتی است که شما باید در طراحی ویلای خاص خود به آن اشاره کنید. نکاتی که باید در محل قرارگیری پله‌ها به آن توجه کنید، این است که پله‌ها را در معرض نور قرار ندهید یا اینکه نگذارید که پله‌ها وارد جاهای اصلی ساختمان بشوند. همچنین از متریالی در ساخت پله‌ها استفاده نمایید که رفت و آمد از طریق آن‌ها آسان باشد.
  • یکی دیگر از مسائل پر تکرار در طراحی ویلای خاص، ارتفاع سقف ویلاهای دوبلکس است. سقف‌های کوتاه چه در ویلا و چه در آپارتمان‌ گویی نفس آدم را می‌گیرند! تا جایی که می‌توانید و قوانین با آن مخالفت نمی‌کنند، ارتفاع سقف‌های ویلای دوبلکس‌تان را زیاد کنید.

طراحی ویلای تریپلکس

ساخت انواع ویلای تریپلکس در چند سال اخیر افزایش یافته است. به نظر می‌رسد که این طراحی ویلا خاص، دیگر یک محل اقامت ساده به حساب نمی‌آید و بیشتر به عمارت شبیه می‌شود. ویلاهای تریبلکس سه طبقه دارند که هر کدام از طبقات از طریق پله یا آسانسور به هم مربوط می‌شوند. به دلیل فضای زیاد در داخل ویلا می‌توانید امکانات زیادی را در آن به کار بگیرید. از استخر و جکوزی گرفته تا روف گاردن و شاه نشین!

این المان‌ها بستگی به سلیقه شما دارد که بخواهید کدام را در ویلای خود داشته باشید. ساخت ویلای تریپلکس مخصوص افرادی است که می‌خواهند سرمایه زیادی را صرف ویلا سازی کنند. پس اگر بودجه کمی دارید از طراحی یک ویلای بزرگ مثل انواع تریپلکس خودداری کنید. این نوع ویلاها باعث می‌شوند که شما بتوانید با رفتن به طبقات بالاتر ویو و مناظر طبیعی رو به روی خود نهایت استفاده و لذت را ببرید. همچنین به دلیل افزایش محبوبیت این ویلاهای تریپلکس و امکانات زیاد آن‌ها، ارزش ویلا و پول شما تا سال‌های آینده چند برابر خواهد شد. ناگفته نماند که داشتن ویلای تریپلکس از معایبی هم برخوردار است. به دلیل طبقات زیاد، انرژی گاز، برق، آب و … زیادی مصرف می‌شود. برای مثال شما مجبورید که هزینه برق زیادی را بابت لامپ‌های روشن طبقات پرداخت کنید. یا اینکه در فصل زمستان به سختی می‌توانید ساختمان را گرم کنید. طبیعتا گرم کردن یک ویلای فلت از ویلای تریپلکس با آن طبقات، راحت‌تر است. در کل داشتن یک ویلای تریپلکس هزینه و انرژی مصرفی زیادی می‌طلبد.

نحوه کشیدنِ پلان طراحی ویلا

کشیدن پلان طراحی ویلا

یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین فاکتورها در طراحی ویلا، پلان ویلا است. در نگاه اول هیچ عابری به نوع مصالح به کار رفته در در ویلای شما دقت نمی‌کند؛ بلکه اولین چیزی که او را مجذوب خود می‌کند، نمای ویلا است. در حقیقت شما باید یک پلان ویلایی مناسب برای خود داشته باشید و بدانید که یک پلان ویلایی باکیفیت و مناسب چه معیارهایی دارد. لازم به ذکر است که بهتر است طراحی پلان را به طراحان و متخصصان ماهر بسپارید. در پلان ویلا اطلاعاتی از قبیل ارتفاع و ابعاد ستون، نوع فوندانسیون، جنس متریال و … در نظر گرفته می‌شوند. در حقیقت می‌توان گفت که طراحی پلان، به‌عنوان مهم‌ترین بخش طراحی ویلای خاص محسوب می‌شود. آیتم‌های کلیدی و مهم در طراحی نقشه یا پلان ویلا شامل موارد زیر می‌شود:

  • شما باید در طراحی پلان از استفاده حداکثری از نور محیط مطمئن شوید. به عبارت دیگر نباید یک ویلای تاریک و دل گیر را طراحی نمایید.
  • ساختمان باید طوری ساخته شود که افراد بتوانند حداکثر استفاده را از محیط اطراف و مناظر طبیعی ببرند. برای مثال پنجره‌ها به جای اینکه رو به یک ساختمان نیمه کاره باز شود، بهتر است درست رو به روی طبیعت گشوده شود!
  • در ساخت ویلا نباید فضاهای بزرگ و به درد نخور را ایجاد کرد. بلکه لازم است که از فضاها به صورت بهینه استفاده شود.
  • مهندس در ساخت ویلا باید به بودجه و امکانات درخواستی کارفرما توجه کند.
  • برای طراحی شیب سقف‌ها و استفاده از متریال، باید به شرایط جوی آن منطقه توجه کرد. مثلا در یک منطقه مرطوب و بارانی در شمال کشور لازم است که از مصالح و نمای مقاوم به رطوبت استفاده شود.
  • با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه در فصول مختلف، باید به تعداد و ابعاد پنجره‌ها توجه کرد؛ برای مثال اگر ویلا در یک منطقه کوهستانی قرار است ساخته شود، بهتر است از طراحی پنجره‌های شیشه‌ای زیاد در داخل آن اجتناب کرد.

مراحل طراحی پلان

طراحی پلان از مراحل مختلفی تشکیل شده که توجه به آن، باعث افزایش کیفیت کار می‌شود. مراحل طبق موارد زیر هستند:

تعیین جای راه پله یا آسانسور

 اگر ویلای شما فلت نیست و از نوع دوبلکس یا تریپلکس است، اولین مسئله‌ای که باید در مورد آن بیندیشید، محل قرار گیری راه پله است. در تعیین مکان راه پله تعداد طبقات، فرم هندسی زمین و … مهم است. اینکه راه پله را در کجا احداث کنید، سلیقه‌ای است؛ اما معمولاً در وسط ساختمان قرار می‌گیرد. همچنین لازم است که از از سنگ‌ها یا چوب‌های باکیفیت و مقاوم در ساخت پله‌ها استفاده شود.

 تقسیم بندی فضاها

در مرحله دوم از طراحی ویلای خاص باید با توجه به متراژ ویلا، هر یک از فضاهای عمومی و خصوصی را تقسیم کنید. همانطور که قبلاً نیز اشاره شد، بهتر است که پله‌ها در وسط پلان ویلا قرار بگیرند. در این مرحله شما باید به طراحی مکان‌های مختلف ویلای خود بپردازید. بهترین و رایج‌ترین نوع پلان‌ها در این مرحله به این صورت است که در یک سمت، قسمت‌های خصوصی مانند اتاق خواب‌ها، سرویس‌های بهداشتی و حمام و در سمت دیگر آشپزخانه و سالن پذیرایی قرار بگیرند. در واقع شما این موارد را مشخص می‌کنید و ایده خود را در اختیار طراح یا مشاور قرار می‌دهید. او درمورد منطقی و اصولی بودن طرح شما، فکر می‌کند و پس از چند روز نظر خود را اعلام می‌کند. حتی ممکن است اصلاحاتی در طرح اولیه شما نیز انجام شود.

 مشخص کردن آشپزخانه و ورودی ویلا

 همانطور که می‌دانید، آشپزخانه قلب یک خانه است. در مورد ویلاها نیز که خانه دوم شما هستند، این موضوع صدق می‌کند؛ بنابراین قرار گرفتن آشپزخانه در یک جای مناسب، بر روی کیفیت طراحی اثر مستقیم می‌گذارد. رعایت نکات زیر در این مرحله بسیار ضروری است:

  • در طراحی پلان آشپزخانه، باید آشپزخانه در جایی قرار بگیرد که از تهویه و روشنایی خوبی برخوردار باشد. قرار ندادن پنجره در آشپزخانه نیز یک اشتباه بسیار بزرگ است!
  • بهتر است آشپزخانه با درب ورودی ویلا فاصله زیادی نداشته باشد.
  • مساحت قانونی آشپزخانه حدود ۱۰ درصد یا بیشتر از 10 درصد کل متراژ ویلا است؛ برای مثال اگر متراژ ویلای شما ۱۰۰ متر است، آشپزخانه شما حداقل باید ۱۰ متر داشته باشد.

 مشخص کردن جای اتاق خواب‌ها و سرویس‌های بهداشتی و حمام‌ها

 اتاق خواب‌ها و سرویس‌های بهداشتی از مکان‌های خصوصی هر ویلایی محسوب می‌شوند؛ بنابراین برای طراحی ویلای خاص باید به آن‌ها توجه ویژه‌ای کرد. از نکات قابل توجه در طراحی ویلاها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امروزه معمولاً یکی از اتاق خواب‌ها به عنوان مستر در نظر گرفته می‌شود. یعنی در یکی از اتاق خواب‌ها که از بقیه اتاق خواب‌ها بزرگتر است، یک سرویس بهداشتی به همراه حمام ساخته می‌شود.
  • بهتر است در مسیر رسیدن به اتاق خواب‌ها، یک راهرو در نظر گرفته شود تا فضای خصوصی آن حفظ شود.
  • یکی دیگر از موارد مهم در حین طراحی فضای خصوصی ویلا، در نظر گرفتن کمد دیواری برای همه اتاق خواب‌ها است. حتی توصیه می‌شود که اندازه کمدهای یکی از اتاق‌ خواب‌ها برای جایگذاری راحت‌تر رخت خواب‌ها، بزرگ‌تر در نظر گرفته شود.
  • همچنین محل قرارگیری سرویس بهداشتی و حمام بهتر است با اتاق خواب‌ها فاصله کمی داشته باشد تا دسترسی به آن‌ها در هنگام استراحت آسان‌تر باشد.

انجام اصلاحات و پرداختن به جزئیات مربوط به طراحی داخلی ویلا

 در این مرحله از طراحی ویلای خاص، تقریباً ایده کلی پلان طراحی شده است؛ بنابراین بهتر است به سراغ جزئیات برویم. معمولاً در این مرحله یکی از نکات مهم، پرداختن به نمای ویلا است. انواع نماها در قسمت قبل به‌طور مفصل توضیح داده شد.

 مبلمان کردن

 تقریبا می‌شود گفت آخرین مرحله‌ای که در طراحی پلان در نظر گرفته می‌شود، مبلمان کردن پلان است. در در این مرحله باید به مواردی دقت کرد.

اتمام پلان طراحی ویلا

پس از اینکه با کمک طراحان و مشاوران ماهر، پلان یا نقشه ویلای خود را کشیدید، تازه کار مهندس پیمانکار آغاز می‌شود. توجه داشته باشید که در ساخت یک ویلا باید تمام نکات ایمنی رعایت شود. همچنین واجب است که ساختمان کاملا ایمن و مقاوم ساخته شود تا در صورت بروز حوادث طبیعی، خسارات زیادی به بار نیاید.

مراحل طراحی ویلا

اگر یک زمینی در اطراف شهر دارید، بهتر است به فکر ساخت یک ویلا در آن باشید. طراحی ویلا اولین گام در اقدام به ساخت است. طراحی ویلا خاص تنها به طراحی داخل ساختمان محدود نمی‌شود؛ بلکه شامل یک طراحی جامع از طراحی داخلی ویلا، طراحی بیرونی ویلا، طراحی محوطه و فضای سبز و … است. مسلماً هماهنگی بین درون ویلا و نمای بیرونی آن، در چشم نوازی ویلا بسیار موثر است. طراحی یک ساختمان مثل ویلا، مراحلی دارد که در ادامه به ترتیب به آن‌ها می‌پردازیم:

  هدف از طراحی

در مرحله اول شما باید هدفتان از ساخت ویلا را مشخص کنید. به هر حال این تصمیم نیاز به پول و زحمت زیادی دارد، پس برای انجام آن باید هدف قابل قبولی داشته باشید. مهم‌ترین قصد مردم از ساخت ویلا، فرار از آلودگی‌های شهر و پناه بردن به دل طبیعت است. در حقیقت دور شدن از هیاهوی شهر و زندگی چند روزه در یک ویلای دنج، اعصابتان را آرام می‌کند!

 در نظر گرفتن میزانِ پولی که دارید

طبیعی است که با این قیمت‌ها، ساخت یک ویلا هزینه‌های زیادی نیاز داشته باشد. این هزینه‌ها روز به روز بالا می‌روند؛ در نتیجه شما باید از داشتن منابع مالی کافی مطمئن شوید و با دست باز اقدام به ویلا سازی کنید. البته کمک گرفتن از افراد ماهر می‌تواند تاحد زیادی از هزینه‌های ساخت ویلا بکاهد.

 پیدا کردن طراح با تجربه و کاربلد

شرکت‌های متنوعی وجود دارند که به شما در طراحی ویلا کمک می‌کنند. اگر می‌خواهید که یک ویلای بسیار شیک و ایمن بسازید، لازم است که قبل از سپردن کار به مشاوران، در انتخاب آن‌ها دقت و وسواس زیادی به خرج دهید.

طراحی کردن نقشه ویلا

در این مرحله از مراحل طراحی ویلا خاص، شما باید پیوسته با مشاوران ارتباط داشته باشید. به این صورت که در ابتدا طراحی ولیه خود را به آن‌ها ارائه دهید. به‌طوری که در این طراحی، تمام سلایق و امکانات مورد نظر خود را شرح دهید. لازم است که در طراحی خود تمام انتظاراتی که از ویلای آینده‌تان دارید را مشخص کنید. برای مثال باید تعداد اتاق خواب‌ها، تعداد سرویس‌های بهداشتی، متراژ بنا، تک طبقه یا چند طبقه بودن، محل قرارگیری آشپزخانه و … را در طرح ابتدایی خود تعیین نمایید. سپس مشاوران با بررسی طرح شما، ایده کامل را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به شما ارائه می‌دهند در آن موقع اگر شما با هر یک از جاهای طراحی مشکل داشتید، باید به مشاوران اطلاع دهید تا به اصلاح آن بپردازند. در آخر نیز یک نقشه کامل و باتوجه به سلایق شما از ویلا کشیده می‌شود.

دریافت مجوز ساخت

 یکی از مراحل بسیار مهم در طراحی ویلا خاص، گرفتن مجوز از نهادها و سازمان‌های مربوطه است. اگر در این مرحله دقت کافی به خرج ندهید، ممکن است در آینده با مشکلات زیادی رو به رو شوید. ساخت و ساز در زمین‌های با کاربری کشاورزی و زراعی با سختگیری‌های زیادی همراه است. اگر زمین شما زراعی است، باید درمورد اجازه و امکان ساخت ویلا در آن مطمئن شوید و مجوزهای مربوطه را بگیرید.

پیدا کردن یک پیمانکار کاربلد و باتجربه

در این مرحله شما باید از یک پیمانکار معتمد و ماهر کمک بگیرید تا بتواند طرح شما را پیاده کند و ویلا را مطابق با خواسته‌های شما با رعایت تمام نکات ایمنی بسازد.

آماده کردن زمین

معمولا زمین‌هایی که در مناطق خوش آب و هوا و کوهستانی قرار دارند، صاف نیستند و دارای شیب و ناهمواری هستند. این نکته یکی از نکات مهم در ساخت ویلا محسوب می‌شود. قبل از هرگونه اقدامی، باید نقشه توپوگرافی و ابعاد زمین مهیا شود طراحان و پیمانکار با استفاده از نقشه توپوگرافی زمین شما، اقدام به ساخت ویلا در یک مکان صحیح و مناسب بزنند.

اقدام به ساخت ویلا

در این مرحله عملیات اصل کاری که ساخت ساختمان است، شروع می‌شود. شما می‌توانید ویلای خود را با استفاده از از مصالحی مثل آجر، بلوک، سازه‌های فلزی، بتنی و … بسازید. عملیات ساخت ویلا باید با رعایت حد اکثر نکات ایمنی انجام شود؛ برای مثال اگر در یک فضای مرطوب اقدام به ساخت ویلا می‌کنید، باید ویلا را با مصالحی بسازید که در اثر رطوبت از بین نروند. ساخت ویلا شامل مراحلی مثل فونداسیون، اجرای اسکلت، سفت کاری، نازک کاری، نماسازی و … است. در این مرحله تمام امکانات مثل استخر، آبنما، جکوزی و … نیز احداث می‌شوند.

هزینه طراحی ویلای خاص

هزینه طراحی ویلا

 طراحی یک ویلای خاص و در آینده ساخت آن، هزینه‌های مختلفی دارد. ما نمی‌توانیم یک هزینه ثابت را برای انواع ویلا سازی در نظر بگیریم. همانطور که از از مطالب گفته شده، متوجه شدید ویلاها چه از لحاظ تعداد طبقات و چه از لحاظ سبک، انواع مختلفی دارند؛ بنابراین هزینه واحدی برای طراحی یک ویلای خاص نمی‌توان در نظر گرفت. عواملی که روی هزینه ساخت ویلا موثر هستند، شامل مواردی مثل متراژ بنا، امکانات، متراژ زمین، نوع مصالح مورد استفاده و … می‌شوند. پیشنهاد می‌شود که اگر قصد ساخت و طراحی یک ویلای خاص را دارید، حتماً از یک طراح متخصص کمک بگیرید؛ چرا که یک طراح کار بلد با به کار بردن خلاقیت می‌تواند هزینه‌های تمام شده ساخت ویلا را کاهش دهد. همچنین برای ساخت یک ویلا باید حتماً از بهترین متریال روز دنیا استفاده کرد و به شدت ساختمان را ایمن کرد؛ چراکه اگر از مصالح بی‌کیفیت استفاده کنید ممکن است در آینده مجبور به پرداخت هزینه‌های هنگفتی شوید!

جمع بندی

ویلا ها انواع مختلفی دارند و شما برای داشتن یک ویلای مناسب باید به طراحی ویلای خاص بپردازید. در این مقاله از خانه آنلاین سعی کردیم تا به تمام نکات راجع به طراحی و مراحل آن اشاره کنیم. ساخت یک ویلا نیاز به هزینه و انرژی زیادی دارد و در نتیجه بهتر است که قبل از ساخت آن، برای طراحی نقشه ویلا ، با توجه کامل به علایق و بودجه خود، اقدام نمایید. با این کار علاوه بر ساخت یک ویلای زیبا، هرگز احساس پشیمانی نیز نخواهید کرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا