هزینه قبوض در ترکیه

هزینه قبوض در ترکیه

از دغدغه های اصلی زندگی هر فردی مبلغ قبوض مختلف و نحوه پرداخت آن میباشد حالا اگر این قبض ها در یک کشور به غیر از ایران باشد باید چگونه رفتار کنیم و میزان هزینه ان را از کجا بفهمیم؟ تیم ما در سایت خانه آنلاین این دغدغه هموطنان عزیزمان را درک کرده و در این مقاله به توضیح هزینه قبوض در ترکیه خواهد پرداخت.

مقدار دقیق هرینه قبض و چگونگی پرداخت آنها ممکن است سوال اکثر عزیزانی که باشد که در ترکیه هستند. از آن جایی که طریقه پرداخت این قبض ها در کشور نسبت به ایران تفاوت ها و اصول خاصی دارد در این بخش به بررسی تمامی هزینه قبوض در ترکیه اشاره خواهیم کرد.

قبوض آب، برق و گاز در ترکیه

قبوض آب، برق و گاز در ترکیه

مطمئنا در هر جایی از دنیا هم که خواهان زندگی کردن باشید باید هزینه هایی را جهت استفاده از صورت های مختلف قبوض مصرفی پرداخت کنید.

در ترکیه هزینه های آب و برق و گاز مانند قاره اروپا تقریبا نسبت به آسیا متفاوت است از این رو بهینه سازی مصرف آنها در برنامه ریزی های دقیق اهمیت فراوانی داراست. یعنی با مقداری صرفه جویی می توانید به راحتی این هزینه ها را کنترل و نزولی نمایید.

قبل از این که در رابطه با مقوله هزینه قبوض در ترکیه سخنی بر زبان آوریم باید دقت داشته باشیم که اگر شما یک ملک در ترکیه اجاره کنید باید حتما برابر با اصول و ضوایط این کشور قبض های آب، برق و گاز را به نام فرد صاحب ملک یا اجاره کننده بزنید.

تا اجازه استعمال و مصرف این نعمت ها را داشته باشید. بنابراین قبل از سکونت در مکان مورد نظرتان، شما باید به اداره های آب، برق و گاز مراجعه کرده و با ارائه کیملیک کارت خود که در مقاله های دیگر بیشتر توضیح داده شده است در جهت فعال این موارد مراحل لازم را طی کنید.

هزینه آب در ترکیه

در این کشور وظیفه تهیه آب مورد نیاز هر شهر بر عهده شهرداری های محلی است و قبض ها از طریق اداره آب این منطقه که در هر شهر نام متفاوتی را دارد ارسال میشود. قبل از هزینه آب هزینه اولیه مربوط به حق اشتراک و انتقال نام آن به نام مستأجر است.

این هزینه حدوداً ۲۰۰ لیر ترکیه تعیین شده است که نزد این اداره باقی میماند. این هزینه را هم میتوانید به صورت نقدی و هم اقساطی بپردازید و پس از تخلیه خانه آن را مجدد پس خواهید گرفت.

طبیعتا میدانیم که در صورت ایجاد مشکل در آب و فاضلاب مکان سکونت شما، هزینه تعمیرات به عهده شما خواهد بود و تنها با مجوز شهرداری و سازمان های مربوطه اجازه تعمیر یا تعویض شکستگی یا فرسودگی ها را میتوانید داشته باشید.

البته در نظر داشته باشید خرابی های ذکر شده به پیش از سکونت شما در ملک مربوط باشد، این هزینه ها برعهده صاحب خانه است. مبلغ دقیقی از این هزینه نمیتوان گفت ولی به طور تقریبی این مبلغ در حدود 70 لیر برای متوسط خانواده 4 نفری است.

هزینه برق در ترکیه

براساس تصمیمات گرفته شده در این کشور نیروی برق مطلقا در اختیار دولت میباشد. شما در هنگام ایجاد اشتراک برق در سازمان مربوطه باید مقدار آن را نیز انتخاب کنید که در این صورت بهتراست که مقدار برق سفارشی از مقدار مصرف شما کمی بیشتر باشد.

برای تمامی خانه های اجاره ای می توان ۱۲- ۱۵ کیلووات را به راحتی انتخاب کرد، زیرا کاملا استاندارد و حتی بیشتر از مصرف اکثر خانوار نیز است.

البته شما نیز اگر قصد سکونت در ترکیه را دارید باید مصرف بهینه رایاد گرفته و رعایت کنید و سعی کنید سر وقت در جهت پرداخت قبوض  خود مبادرت داشته باشید. اداره برق در ترکیه نسبت به این مسائل بسیار حساس و دقیق بوده و پیگیر هستند.

هزینه دیپوزیتی که در ادامه بطور کامل توضیح داده شده است برای فعال سازی حق اشتراک برق باید پرداخت کنید، مثل حق مصرف آب حدوداً شامل ۲۰۰ لیر ترکیه می شود و به طور متوسط یک خانواده ۴ نفره در این کشور باید بین ۱۰۰ الی ۱۵۰ لیر به عنوان این هزینه برق باید متقبل شوید. البته افزایش و کاهش این مقدار طبیعیست که به مصرف شما بستگی دارد.

هزینه گاز در ترکیه

در ترکیه وظیفه انتقال و کاربردی سازی گاز به وسیله شرکت های مختلف ارائه داده می شود. باید بدانیم که در برخی مناطق از ترکیه گاز مصرفی به وسیله کپسول های گاز تأمین شده و در اکثر سازه های جدید مسکونی نیز، مالکان به وسیله مخازن بزرگ گاز تعبیه شده در ساختمان، گاز مصرفی آپارتمان ها را تأمین می کنند.

بنابراین اگر در چنین مناطقی سکونت دارید که از این سیستم ذکر شده برای تأمین انرژی گاز استفاده می شود، دیگر نیازی به پرداخت قبوض و دادن حق اشتراک ندارید و هزینه مذکور را باید به شرکت های تأمین کننده مخازن گاز در محل های مختلف پرداخت نمایید.

در این مورد هم نمیتوان مقدار هزینه دقیق را ذکر کرد ولی با توجه به امار و ارقام داده شده به طور میانگین برای یک خانواده 4 نفری مبلغی بین۱۰۰ الی ۲۰۰ لیر ترکیه می رسد.

جالب است که بدانید در اغلب مناطق ترکیه هزینه اجاق گاز به طور مخصوص و جدا از حق گاز گرفته میشود که به حدود ۱۰-۳۰ لیر در هر ماه می رسد.

طریقه پرداخت آب، گاز و برق در ترکیه

هزینه قبوض در ترکیه در پایان هر ماه و پس از بررسی و اندازه گیری براساس مطالبی که در بالا ارائه شد، محاسبه و به شکل صورت حساب به خانه ارسال میشود.

شما باید ظرف مدت زمانی که بر روی قبوض مینویسند اقدام به وصول و تسویه قبوض نمایید تا به این واسطه از قطع امکانات رفاهی خود جلوگیری کنید.

روش های فراوانی برای پرداخت هر چه راحت تر هزینه قبوض در ترکیه در نظر گرفته شده است که در ادامه مطالب به برخی از آنها اشاره میکنیم.

  • مراجعه به خود دفتر مرکزی شرکت ارائه دهنده قبوض
  • پرداخت از طریق دفاتر و مراکز از پیش تعیین شده
  • پرداخت قبض ها به وسیله عابر بانک و ای تی ام یا تمامی روش های اینترنتی

شرایط سیته (برج)ها

اگر خانه‌ ای که برای اجاره یا خرید انتخاب کردید در سیته‌ با سازه های جدید و یا همان برج قرار داشته باشد شرایط برای شما آسان‌ تر از بقیه خواهد بود در ترکیه معمولا در برج‌ ها هزینه‌ های آب، برق و گاز و یا حداقل دو مورد اینها بر روی هزینه آیدات پرداختی یا همان شارژ ماهیانه لحاظ میشوند و زیاد به چشم نمی آیند.

منظور از توضیحات بالا یعنی شما حین ورود به خانه می‌ توانید از آب، برق و گاز استفاده کنید و نیازی به داشتن کارت اقامت و پرداخت اولیه حق اشتراک ندارید.

وصل برق با پاسپورت

نکته مهم دیگر در مورد وصل اولیه و به نام خود زدن اشتراک های این قبوض این است که می‌ توانید «برق» خانه را با داشتن اجاره نامه و پاسپورت خود در کمترین زمان فعال نمایید.

قوانین برنامه ریزی شده در این مورد بخصوص یه کم گمراه کننده و دارای نقص است، اما راه‌ کارهایی وجود دارد تا بتوانید در زمان خاصی که برای دریافت کارت اقامت اقدام کرده‌ اید و تا زمانی که کارت به دست شما برسد، برخی از کارهای خود را پیش ببرید.

برای وصل کردن مجدد برق و به نام زدن آن مثل گاز و اب که در بالا ذکر شد باید به اداره برق منطقه خود مراجعه کنید، توجه کنید که یک اداره مرکزی برای همه کشور نیست و برای هر ناحیه و منطقه مکان مشخص و جداگانه ای در نظر گرفته شده است.

پس برای اتصال انرژی برق خود با در دست داشتن اجاره نامه و پاسپورت خود را به همراه مبلغی به عنوان «دپوزیت» که در سال 2022 مبلغی حدود 230 تا 250 لیر است به ارگان مربوطه مراجعه نمایید.

چگونه قبوض را به نام خودمان بزنیم؟

چگونه قبوض را به نام خودمان بزنیم؟

در پروسه‌ ی به نام زدن این قبوض تمام مشکلات شما فقط با ارئه و داشتن پاسپورت حل نمیشود. برای این دو حتما نیاز به داشتن کارت اقامت و کیملیک کارت را نیاز خواهید داشت.

از آنجایی که از زمان اقدام شما برای رفع به نام زدن و برای دریافت کارت اقامت تا دریافت خود کارت مدت زمانی نزدیک یک ماه زمان (‌در شرایط عادی) طول میکشد، حالا با این شرایط این سوال پیش می‌ آید چه راهکاری باید پیش بگیریم؟

کشور ترکیه و مسئولان مربوطه بر این قضیه اگاه هستند که مهاجران در طی این مدت باید چگونه خدمات رفاهی اولیه را داشته باشند با این همه به دو راهکار اصلی زیر اشاره میکنیم. در اینجا دو راه وجود دارد:

  • درخواست از خود صاحب خانه

اگر دوست و آشنای آنچنانی نداشته باشید که پیشش بمانید، ناچارید از صاحب‌ خانه درخواست کنید تا زمان صدور کارت اقامت شما، حق پرداخت این قبوض را به نام خودش بزند تا مراحل صدور کارت شما طی شود و بعد از ان اقدام به زدن قبوض به نام خود کنید.

  • استفاده از کارت اقامت دوستان و اقوام

روش دوم این است که از مشاور املاک و مکانی که این ملک را میخرید یا اجاره میکنید در ابتدا و تا صدور کارت شما نام یکی از افراد و آشنایانی که دارای کارت اقامت است را نیز در اجاره نامه ذکر کند تا به نام او قبوض صادر شود و بعد از صدور کارت اقامتتان میتوانید این قبوض را به نام خود بزنید.

از آنجایی که صاحب‌ خانه و مشاوران املاک بارها چنین تجربیاتی را داشته اند معمولا این پیشنهاد را می‌ پذیرند. لازم به ذکر است که این کار در اصل قانونی نبوده اما روشی پذیرفته شده برای حل مشکل موقت پیش آمده میباشد.

دپوزیت قبوض چیست؟

همانطور که در بالا نوشتیم به توضیح دیپوزیت قبض خواهیم پرداخت برای وصل و به نام زدن هر یک از انرژی‌ های آب، برق و گاز در ابتدا باید مبلغ اندکی را به عنوان حق اشتراک یا همان «دپوزیت» پرداخت نمایید.

این مبلغ برای انواع هزینه قبوض در ترکیه کمی با هم متفاوت تر است این مبلغ معمولا بین 200 تا 300 لیر ترکیه در نظر گرفته شده است که برای قبض آب با گاز و یا قبض برق کمی متفاوت تر هستند.

این دیپوزیت قبوض برای احتیاط و مواقعی است که فرد مورد نظر قبض خاصی را پرداخت نکرده باشد در این صورت از این مبلغ کم میشود ولی اگر تمام قبوض های خود را پرداخت کرده باشید در آخر سر میتوانید این مبلغ را تمام و کمال پس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا